Groepsbegeleiding voor kinderen en jongeren

Jeugdigen met Autisme en/of ADHD hebben behoefte aan een veilige, prikkel- arme omgeving. De locatie van ’t Zonneke is zo ingericht dat aan deze behoefte wordt voldaan.

De cliënt staat centraal. Er is veel persoonlijke aandacht waarbij iedereen zichzelf kan en mag zijn. Daarnaast is de thuissituatie belangrijk, zodat niet alleen de cliënt, maar ook hun ouders/verzorgers zich begrepen voelt.

Op natuurlijke wijze ontwikkelen

Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer jeugdigen zelf hun keuze maken uit aangeboden activiteiten, zij in staat zijn om, onder begeleiding en zonder druk,  zichzelf te ontplooien. Vanuit een basis van duidelijkheid en structuur worden er leer- situaties gecreëerd waarbij de jeugdigen ongemerkt worden ondersteund en begeleid. De cliënten leren en ontwikkelen zich bij ons op natuurlijke wijze.

Begeleiding groep

Tijdens de groepsbegeleiding voor jongeren worden kinderen in kleine groepjes van < 5 jongeren begeleid. Dit gebeurt uitsluitend op onze eigen locatie. We hebben ervoor gekozen om tijdens deze begeleiding een programma op te stellen met keuze activiteiten.

Activiteiten

Naast de verzorging van de dieren, de huishoudelijke taken en overige gezamenlijke activiteiten kunnen ze kiezen uit 3 activiteiten. Dit is meestal een kook/bak activiteit, een knutsel/spel activiteit of een lichamelijk/actieve activiteit. Natuurlijk blijft er ook tijd over om te spelen en te chillen.