Welke zorg is er voor gezinnen

Jongeren en volwassenen met Autisme en/of ADHD hebben behoefte aan een veilige, rustige en prikkelarme omgeving. 't Zonneke is zo ingericht dat aan deze behoefte wordt voldaan. Er is veel persoonlijke aandacht waarbij iedereen zichzelf mag zijn, de cliënten staan centraal.

Ontwikkelen

We hebben een plek gecreëerd waar onze cliënten, zonder dat ze het merken, zichzelf ontwikkelen. Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer cliënten zelf hun keuze maken uit de aangeboden activiteiten, ze in staat zijn om, onder begeleiding, zonder dat ze zich daar bewust van zijn, hun persoonlijke doelen bereiken.

Wij vinden het belangrijk dat cliënten, ouders en partners zich begrepen voelen. Niet alleen de cliënten staan centraal. Ook de thuissituatie vinden we belangrijk. We weten als geen ander hoe het is om een gezin te zijn met autistische kinderen. Daarom hebben we naast het zorgaanbod op locatie van ’t Zonneke ook de mogelijkheid voor intensieve thuisbegeleiding en behandeling.

Leersituaties

Bij ’t Zonneke worden leersituaties gecreëerd waarbij cliënten ongemerkt worden ondersteund en begeleid. We zijn duidelijk en geven structuur zodat cliënten zo zelfstandig en sterk mogelijk kunnen functioneren.

Autisme en adhd centrum ’t Zonneke is gevestigd op een grote, groene locatie. Er lopen allerlei dieren rond. Wij zijn dol op onze paarden, geiten, kalfjes, kippen, ganzen en natuurlijk de honden en katten. Dieren zorgen voor verbinding en onderling contact. Dat gebeurt vanzelf. Naast alle andere activiteiten verzorgen we, samen met de cliënten, de dieren.

Zorgaanbod

Ons zorgaanbod is groot. Voor iedereen is er een passende oplossing te vinden. Bekijk het volledige zorgaanbod voor kinderen en jongeren, schooluitvallers en volwassenen.