Voor welke jeugdigen

Voor welke jeugdigen is ’t Zonneke geschikt?

Jeugdigen met Autisme en/of ADHD hebben behoefte aan een veilige, prikkelarme en rustige omgeving. ‘t Zonneke is zo ingericht dat aan deze behoefte wordt voldaan. Er is veel persoonlijke aandacht waarbij iedereen zichzelf mag zijn, de jeugdigen staan centraal. ‘

Wij vinden het belangrijk dat kinderen en ouders zich begrepen voelen. Niet alleen de jeugdigen staan centraal. Ook de thuissituatie vinden we belangrijk. We weten als geen ander hoe het is om ouder te zijn van een kind met autistisme.

We hebben een plek gecreëerd waar jeugdigen, zonder dat ze het merken, zichzelf ontwikkelen. Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer kinderen zelf hun keuze maken uit de aangeboden activiteiten, ze in staat zijn om spelenderwijs, onder begeleiding hun persoonlijke doelen bereiken.
Er worden leersituaties gecreëerd waarbij jeugdigen ongemerkt worden ondersteund en begeleid. We zijn duidelijk en geven structuur met als doel dat ze later zo zelfstandig en sterk mogelijk in de maatschappij staan.

Autisme en adhd centrum ’t Zonneke is gevestigd op een grote groene locatie. bij ons lopen allerlei dieren rond. Wij zijn dol op de paarden, geiten, kalfjes, kippen, ganzen en natuurlijk de honden en katten.
Dieren zorgen voor verbinding en onderling contact. Dat gebeurt vanzelf. Naast alle andere activiteiten verzorgen we, samen met de jeugdigen, de dieren.

We hebben aanmeldcriteria opgesteld. Daarin staat precies vermeld voor welke kinderen Autisme en adhd centrum ’t Zonneke geschikt is.